contador web

martes, 26 de abril de 2011

REACCIONS A LA SEGONA CARTA D´ANTONIO CALVO

       
700 millons al any es gasten dels nostres imposstos per a afonar la llengua d´un poble
els eixecutors del pacte de la llengua

           A banda de les reaccions d´indignació de la gent en coneixer el balafiament del nostre ajuntament també hem tingut varios comentaris preocupats per que coalició valenciana no use la normativa oficial de la avll en els seus escrits .

            En primer lloc tenim que aclarir que nosatres utilisem la normativa de la RACV una institució centenaria que abans que lo fera el instituts d´estudis catalans els valencians teniem una normativa de la nostra llengua própia .

            Es normal que a la gent més jove li puguem pareixer extranyes algunes paraules que ha llegit en els nostres escrits .Més de vint anys de catalanisme a les nostres aules i mitjos de comunicació tenen la culpa de que les paraules propiament valencianes hui sonen moltes a chino a una generació obligada a llegir i escriure en un correcte dialecte barceloní fomentat per professors que premien al seus alumnes per dir per eixemple "doncs ","aleshores","avui","mirall" .En volta de dir : puix, llavors ,hui o espill .....

          Hui un comentari dia que la llengua catalana i la valenciana son la mateixa i tinc que donarli en part la raó .Si el valencià que emplea la persona que ha fet el comentari es en ixes paraules adés comentades i en uns atres paregudes no m´estranya que pense d´ixa manera .

        Pero la llengua valenciana no es lo que nos ha imposat el pp i psoe i la seua maleida acadèmia .Lo que nos han imposat es una barreja de català i valencià .Un pur invent per a de forma subtil carregarse la milenaria llengua dels valencians de forma lenta i inexorable i damunt el molt honorable "amic" paquito Camps nos la fica en el estatut per a que ningú puga modificar els seus dictamens o carregarsela.

       Ni el decret de nova planta de Felip V al sigle XVIII ,ni la progresiva castellanisació de la burguesía valenciana al sigle XIX , ni el franquisme en la seua prohibició al sigle XX van fer un mal tan gran a la llengua dels valencians .

       El pp en abrumadora majoría a les corts valencianes es el eixecutor de la destrucció de la llengua i la seua substitució per el infame dialecte que nos obliguen a parlar i a escriure .

       Arrere queden els temps en que totes les forçes politiques de centre-dreta i algunes d´esquerra defensaven a capa i espasa la normativa de la Racv com la normativa més coherent per a recuperar la normalitat del ús de la nostra llengua després de cuaranta anys de dictadura . El psoe dominat pel pspv defensava les tesis fusterianes i els va aplicar en els seus anys de govern pero mai va impossar  cap normativa com a oficial .

       Va tindre que arribar la dreta al poder i la antiga Ap ara rebatejat pp per a que en el any 1996 i en un pacte secret en Jordi Pujol va pactar la creació de la avll a canvi de la investidura de Jose María Aznar com a president del govern .

        La avll va naixer d´una traició als valencians( una més) i encara que al pricipi va tindre el beneplacit d´ intelectuals valencianistes com Xavier Casp en acabant es va donar conter que era un intrument per a destruir la llengua propia dels valencians .La llengua valenciana .

        Zaplana, Gonzalez Pons i ara Francisco Camps son els culpables de que hui el que parlem els valencians cada volta siga menys valencià i es semble cada volta més a el que parlen els nostres veins del nort i que pronte (com ha passat a les illes balears) ningú puga discutir que el valencià i el català son una mateixa llengua perque el valencià fa temps que ha passat a millor vida.

Un dels nostres propencs cartells electorals
Powered By Blogger

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews